Yöllä kolmen aikaan heräsin Empun suhteellisen vaativaan nau-untaan ja oven raapimiseen. Ensin en reagoinut siihen mitenkään, koska tämä ei ollut eka kerta, kun Emppu ovea raapi, mutta kun se vain jatkui ja jatkui. Minkäänlaista taukoa ei tullut puolen tunnin aikana niin pakkohan se oli lähteä katsomaan mitä siellä tapahtuu.

Empulla on ilmeisesti avautumisvaihe juuri silloin menossa ja mitä ilmeisemmin hän ei halunnut olla silloin yksin nimittäin mau-unta hiljeni samantien kun astuin huoneeseen ja Emppu meni lattialle maata kehräyksen kerä tietenkin. Peräpäästä tuli jonkin verran aavistuksen punertavaa nestettä ja ahkerasti Emppu pesikin takapäätään. Maito oli myös laskeutunut nisiin.

Kello tuli kuitenkin jo viisi ennen kuin rupesi tapahtumaan: hengitys tiheni ja supistukset alkoivat.

Ensimmäinen pentu syntyi klo: 5:57 130g:sena. Mielestäni tämä pentu on poika ja se sai "työnimekseen" Juuso. Väritys muistuttaa Empun väritystä ja kuviointia eli onko kyseessä sitten ruskeatiikeri valkoisella? No tämä selviää varmasti myöhemmn, kun pennun väri vielä kehittyy ja selkeytyy. Juuso syntyi peräpää edellä ja hieman autoin Emppua synnytyksessä, kun näytti emo vähän hätääntyvän/hermostuvan. Juusolla on myös "ylimääräisiä" varpaita :D Äitiinsä tullut ihan selkeästi.

Juuso 1vrk:tta

Juuson jälkeen ei mennyt kuin 10min, kun supistukset alkoivat uudestaan ja klo: 6:30 syntyi seuraava pentu. Jälleen mielestäni poika-pentu, painoa 125g ja väritys ainakin tällä hetkellä ruskeatäplikäs valkoisella. (Valkoista naamassa ja molemmissa takajaloissa niin, että "kantapäät" on kuitenkin ruskeita. Tämä pentu sai nimekseen Jasper.

Jasper 1vrk:tta

Jasperin jälkeen tauko olikin pitempi. Supistukset alkoivat 7:50 seuraavan kerran ja klo. 8:12 syntyi kolmas poika. Painoa 125g ja väritys tällä hetkellä ruskeatiikeri valkoisella (valkoista vasemman takajalan etupuolella ja oikeassa takajalassa + naamassa). Pentu sai nimekseen Joonatan.

Joonatan 1vrk:tta

Joonatanin jälkeen väli taas piteni. Supistukset alkoivat uudestaan klo: 8:28 ja ensimmäinen istukka tuli klo: 8:42. Tämän istukan Emppu söi. Klo: 8:54 tuli toinen istukka, jonka Emppu söi myös. Noin tunnin tauko ja tauolla Emppu sai nutriplusgeeliä kunnon annoksen. Klo: 10:01 supistukset alkoivat tulemaan parin minuutin välein n. tunnin ajan, kunnes klo. 10:45 syntyi ensimmäinen tyttö. Painoa 110g ja värityksenä kilpikonnatiikeri. Kutsumanimekseen neiti sai Janna.

Janna 1vrk:tta

Tästä seurasi n. puolen tunnin tauko, kunnes klo. 11:16 tuli kolmas istukka muutaman supistuksen jälkeen. Tämän jälkeen Emppu söin vielä 100g märkäruokapussin ja klo. 11:57 tuli neljäs istukka taas muutaman supistuksen avulla. Klo. 12:07 supistukset alkoivat uudestaan ja klo. 12:14 syntyi viimeinen pentu, tyttö tämäkin. Painoa tasan 100g ja värityksenä ihana valkokirjokilpikonna  Tästä pennusta luopuminen voi olla hankalaa, kun olen aina haaveillut ja ihaillut valkokirjokilpikonnia. Katsotaan kuinka käy. Tyttö sai kutsumanimekseen Jemma. N. vartti Jemman synnytyksen jälkeen tuli viimeinen istukka.

Jemma 1vrk:tta

Tytöt olivat ainakin näin alussa huomattavasti kovaäänisempiä kuin pojat ja "taistelivat" lujaa nisistä. Viimeisenä syntyneinä olivat vähän altavastaajina isompia poikia kohtaan, mutta hyvin nuo näyttivät puolensa pitävän, ainakin Jasperia ja Joonatania vastaan. Juuso vanhimpana vaikutti ainakin alussa hieman ahneelta ja töni toisia pentuja pois nisiltä. Täytyy varmaan seurata tarkkana, että kaikki saavat tarpeeksi ruokaa.

Emppu ja pennut

Pennut vasemmalta oikealla:

Janna, Jasper (alhaalla), Juuso (ylhäällä), Joonatan ja Jemma.