On nyt vähän hankalaa aikaa Tomun kanssa tai siis lähinnä terveys-puolen kanssa. Astman kanssa tilanne on hyvä, tuossa oli itseasiassa n. 3vk pituinen jakso jolloin ei tullut yhtäkään kohtausta. Nyt niitä on pari tullut, mutta ne ovat olleet lyhytkestoisia ja eri päivinä.

Nyt viime aikoina ollaan takuttu huonon ruokahalun kanssa. Oksentelua ei ole ollut, joten mitään tukoksia ei ole, mutta jostain syystä ruuat eivät ole kovin hyvin kelvanneet. Laihtunutkin poika on :/ Käytin sitten poikaa klinikalle verikokeissa ja rtg:ssä. PVK:ssa selvsi että  Tomu on lievästi aneeminen ja jostain syystä kone ei saanut valkosolu arvoja annettua ollenkaan. (Tomulta on otettu verta kahtena peräkkäisenä päivänä ja kumpanakaan ei valkosoluarvoja saatu ollenkaan.) Syytä tähän ei osattu sanoa. (Klinikalla saadun nesteytyksen vuoksi ei lisä verikokeita kannattanut heti ottaa.)

RTG kuvassa keuhkot näytti hyvältä astman huomioiden eikä kuvassa muutenkaan näkynyt mitään tukosta suolistossa tai kasvainta (mitä ei toki palpaatiossakaan tuntunut). Yllättävä sivulöydöksenä tulikin, että Tomulla on vasemman polven sisäpuolella pieni irtopala! Todennäköisesti nuljuluusta joskus irronnut. Pala ei näyttänyt reaktiiviselta eli on todennäköisesti vanha vaurio. Eikä Tomu ole kyllä mielestäni koskaan ontunut tai varonut vasenta jalkaa. Kuitenkin kun ell vuorotellen Tomun polvia kokeili niin kyllä vasemman polven kohdalla tuli ihan selkeä reaktio (rimpuilua, murinaa ja kynsistä osumaa), että kyllä se kipeä on. Reppana :(  Nivelessä ei onneksi näkynyt mitään rikkoa ja ristisiteetkin olivat ehjät.

Nesteytettiin Tomu tosiaan klinikalla ja aloitettiin kipulääkekuuri polveen ja aloitettiin Lypex-niminen ravintolisä. Sen pitäisi edistää ruuansulatusta, katsotaan vaan mitenkä Tomu sen suostuu syömään, kun on rakeena.  Jos ruokahalut ei maanantaihin mennessä ole parantuneet, mennään maanantaina sitten lisäkokeisiin. Silloin olisi tarkoitus ottaa ainakin diffi ja retikulosyytti-testi, jolla selvitetään sitten luuytimen punasolu-tuotannon toimintaa (tuleeko punasoluja liian vähän ja vai kuoleeko punasolut liian nopeaan).

Vähän siis vielä jäi auki Tomun tilanne, että miksi ruoka ei maistu entiseen malliin. Tyytyväinen voi toki olla, että keuhkot on kunnossa ja mitään kasvaimia ei löytynyt, mutta olisihan se kiva saada ihan selkeä syy miksi, helpompi olisi sitten se hoitokin antaa.  Nyt vain ruokitaan parhaan mukaan, syötetään lypex:siä, nutri plus:saa ja multicattia ja katsotaan kuinka tilanne etenee. 

Voi Tomua :(