Jokohan sitä rupeaisi pikku hiljaa täyttymään tämän vuoden kiintiö ell käyntien suhteen kissojen kanssa? Ensin sai ravata Tomun kanssa ja nyt sitten Seran kanssa. Sitten kun molemmat ovat vaivojensa kanssa vielä mysteerejä niin rupee omakin kiintiö pikku hijaa täyttymään. Tomun avauksesta en ole saanut vielä tuloksia, joten epäselvyys jatkuu vielä sielläkin. Tomun tuhkat sain viime perjantaina.

Serallakin on ollut kummallisa yskää vaivana, on itseasiassa ollut jo parin kuukauden ajan, mutta kun Tomun kanssa jo "takkusin" niin en suoraan sanottuna jaksanut juuri tehdä mitääm Seran eteeen. Varsinkin kun ainoana oireena oli silloin tällöin tuleva yskähdys ja muuten neiti söi, juo ja leikki normaalisti. Annoin Seralle kyllä matokuurin, kun edellisestä madotuksesta oli jo tollanen pari vuotta. Sillä ei ollut vaikutusta asiaan.

Tomun menehdyttyä käytin Seran kanssa lääkärillä  Leuan alla imusolmukkeet olivat suurentuneet,e ivät nyt mitkään järkyttävät, mutta kuitenkin normaalia isommat. Muut imusolmukkeet oli normaalit. PVK:ssa arvot oli muuten kunnossa paitsi neiti oli hieman kuivunut. Samalla näytin Seran vatsassa olevaa luomea, joka sitten päätettin poistaa samantien. Se oli ilmestynyt siihen alkukesästä ja oli pysynyt samanlaisena koko ajan. Välillä se vaan aukesi keskeltä. Luomi lähetettiin patovettiin ja tuloksena oli mastsolukasvain. Onneksi niin sanotusti "kiltti" eli ei pitäisi täydellisen poiston jälkeen uusiutua ja etäpesäkkeiden riski on harvinainen. Yskään aloitettiin synulox 40mg annoksella 1 1/2tbl 2xpv 10 pv. Tästä ei ollut apua, joten vaihdettiin ab Baytril 50mg annoksella 1/2tbl 1xpv 10pv. Tästäkään ei ollut apua, joten tänään käytiin taas lääkärissä. Imusolmukkeet samanlaiset, pvk:in oli samanlainen. Päätettiin rauhoittaa Sera nielun tähystystä varten. Nielussa ei ollut mitään, ainoastaan hieman punoitusta löytyi keuhkoputkien haarautumis-kohdasta. Mutta ei limaa, ei mitään kummallista. Otettiin keuhkoista kuvat sivulta ja edestä: ei mitään. Nesteytettiin Sera sitten kunnolla ja annettiin kortisoni-pistos, josko se veisi oireet mennessään. Lisäksi annetaan nyt parafiiniöljy-kuuri, jos siellä vaikka olisi jotain karvoja jotka yskää aiheuttaisi.

Toivon mukaan tällä saataisiin yskä katoamaan ja tilanne ohi. Voisin todellakin keskittyä vain nauttimaan terveistä kissoista...

Nytkin tuo yksi reppana makaa tuossa puoliks pökkyrässä, ihanasti kuivuneelta kissan pissalta haisevana (nukkuneena päästi pissat allensa enkä viitti pestä toista tässä kunnossa). Josko alkuyöstä alottaisi parafiinin annon...